Un toc del desert

experienciesmarroc

La Nostra Kasbah Les Jardins du Desert

Al Marroc entre la mítica serralada de l’Atles i el desert del Sàhara, al cor del País Amazig (Bereber), a pocs quilòmetres del gran palmerar de l’oasi de Goulmima, en un entorn natural de gran bellesa, es desenvolupen els cursos Aprendre a Desapendre, Cada Persona Única i Irrepetible i La Consciència del Present: Una experiència vivencial i transformadora.

UTH, té en exclusiva la Kasbah “Les Jardins du Desert. Situada al bell mig del desert és el punt de partida d’excursions especialment escollides que potencien el treball del curs. Es tracta d’un lloc privilegiat de silenci, tranquil·litat i calma, idoni per al descans del cos, la ment i l’esperit. L’aigua subterrània que hi brolla, ens permet gaudir d’aliments exquisits de cultiu ecològic.

Cursos

Aprendre a desaprendre

Un entorn com el que proposem és l’escenari idoni per Aprendre a Desaprendre. El procés d’aprenentatge es veu afavorit pel contrast cultural, per una noció del temps diferent i per la vivència conscient del present; el procés de desaprenentatge elimina esquemes limitadors i pressupòsits inamovibles.

L’experiència del present

És difícil viure el present quan ens alimentem només de passat i de futur, quan quedem atrapats entre el record i l’anticipació, o quan estem pendents de l’expectativa i del resultat. La pau interior s’adquireix en descobrir la nostra Essència, sabent-la expressar, a cada moment, a través de la plena percepció del Present.

L’Experiència del Present es desenvolupa a través de la vivència en un entorn poderós, experimentant l’“aquí i ara”.

Cada persona és única i irrepetible

Aquest curs ens ajudarà a reconèixer les pròpies capacitats i habilitats físiques, emocionals, mentals i espirituals.

El coneixement d’un mateix és l’element indispensable per liderar la pròpia vida amb creativitat i relacionar-se satisfactòriament amb l’entorn.

De la immensitat a l’essència

Vivim moments de gran confusió, canvis, molta informació… però realment sabem qui som? Què volem? On anem?

“De la Immensitat a l’Essència” és un viatge, a fons, cap a l’interior.

A través de les dunes, ens endinsem pels camins del Sàhara per descobrir racons nous i més apartats. Avançarem més enllà d’on arriba qualsevol visitant. Els pobles i els refugis aniran quedant lluny de nosaltres, i només coincidirem amb els habitants nòmades i amb els seus camells. Ens acompanyarà durant tot el viatge un expert local de la Cultura Berber i Tuareg.
Viurem en haimas enmig del desert, on la immensitat embolcalla les persones, on la sorra fa de mirall de l’ànima i els estels t’acaronen i et protegeixen. La atemporalitat, el silenci… la “Immensitat” et fa tornar a la teva “Essència”.

“…qui hagi anat i experimentat el bateig de la solitud no podrà ja evitar no tornar…
si vols conèixer-te, ves al desert

Paul Bowles